Nenad Vujanović

Nenad Vujanović
Rođen je na Cetinju 1996. godine. Osnovne i specijalističke studije završio je na Fakultetu likovnih umjetnosti, odsjek Grafika / Interdisciplinarna grafika.
Tokom studija počeo je da istražuje svoje umjetničke mogućnosti kroz animaciju, prvenstveno kroz Motion graphics a zatim i kroz umjetnost 3D-a ( Modeling / Look Development / Rigging / Animation / FX ). Danas se profesionalno bavi i jednom i drugom granom animacije.
U svojim radovima, Vujanović daje najviše mjesta prirodi, flori i fauni, koju on kroz kombinaciju tradicionalnih crtačkih sredstava, ugljena i olovke, a opet korišćenjem moderne tehnologije, računara i kompjuterske animacije, asimiluje i stvara savremenu umjetnost koja je na jakim temeljima tradicionalnih vrijednosti.
Učestvovao je na mnogo webinara i seminara posvećenih raznim granama animacije. Radio je na par studenskih filmova.
Krajem 2019. je u saradnji sa produkcijskom kućom „ZVVIKS“ iz Slovenije i Filmskim centrom Crne Gore, gdje je bio uključen kao animator, stekao veliko iskustvo na polju stop-motion animacije, kao i video produkcije.
Jedan je od tri osnivača neformalnog studija “Dudu” koji se bavi grafičkim dizajnom i animacijom. Osnovan je 2018. godine, kao društvo studenata koje bi se bavilo online freelance-ingom na raznim poljima umjetnosti.
Kontakt:
email: nenad.vujanovic@yahoo.com / dudu.animationstudio@outlook.com