Mladen Vujović

Mladen Vujović rođen je 4. 3. 1980. godine, živi i stvara u Podgorici. Bavi se muzikom preko 2 decenije kao autor i izvođač. Iza sebe ima preko 200 klupskih svirki kao i 15-ak većih koncerata (Demo Fest, Kastel, Banja Luka; 1. Istra rock Festival, Labin itd.)
Bio je član nekoliko autorskih bendova iz Crne Gore, ali je najpoznatiji kao gitarista i jedan od osnivača kultnog Podgoričkog benda Qtera. Od rane mladosti je istraživao zvuk uz fotografiju, stvorivši prepoznatljiv i karakterističan način sviranja gitare koji je na više načina obogatio i dao boju, kako matičnom bendu (Qtera), tako i ostalim sastavima kojih je bio član. Učestvovao je u stvaranju nekoliko performansa i predstava alternativnog teatra, i jednoj dječjoj predstavi sa svojim bendom, kao i u stvaranju nekoliko upečatljivih lokalnih bendova sa jasnom porukom i jakom pank energijom.
Sarađivao je sa inovativnim muzičarima iz regiona (Srbija, Hrvatska), kao i sa nekoliko uvaženih i sjajnih muzičara iz Crne Gore, kao bubnjar i perkusionista.
Trenutno stvara sam.
linkovi:
https://www.youtube.com/watch?v=uBJSOER2dUc saradnja sa Anom Vujosevic (drum & piano duo)